Ovo je mafija od koje se trenutno trese cijela Srbija: Osobe koje su zamijenile Legiju, Arkana i Kneleta (Foto) - Lifesytledom

Ovo je mafija od koje se trenutno trese cijela Srbija: Osobe koje su zamijenile Legiju, Arkana i Kneleta (Foto)

DEVEDESETE SU U SRBIJI ALI I CIJELOM BALKANU OSTALE UPAMĆENE PO JAKO VELIKOJ EKONOMSKOJ KRIZI, IZ KOJE SU ISPLIVALE MNOGE JAKE KRIMINALNE GLAVE, KOJE SU SIJALE STRAH I TREPET SVIH TIH GODINA U CIJELOJ REGIJI, OTMICE, LIKVIDACIJE, UCJENE, TRGOVINA SA NARKOTICIMA SVE JE TO ONO ČIME SU SE OVE GRUPACIJE BAVILE, I NA TAJ NAČIN ZGRNULE JAKO VELIKE KOLIČINE NOVCA NA SVOJE RAČUNE. SVI SU ONI U VEĆINI SLUČAJEVA SMAKNUTI, ALI KO SU FACE KOJE DANAS DIKTIRAJU BALKANSKO TRŽIŠTE?

Trenutno u Srbiji postoji čak 5 velikih kriminalnih grupacija koje se organizuju i one djeluju na svim levelima društva čak i međunarodnim tako  i na drugim kontinenatima. Njihov glavni posao su svakako narkotici i proizvodnja narkotika a u svojim aktivnostima oni zajedno rade sa svojim kolegama iz inostranstva.

Ako niste znali, prosječna starost članova gupe je oko 40 godina a svaki treći pripadnik je državljanin neke druge zemlje. „Posjeduju veliku pokretnu imovinu ali i jako velika finansijska sredstva i cjelokupnu moć, tako da je ogroman uticaj prema političarima i vladajućim strukturama kao i lokalnim službama ” navode operativci MUP-a Republike Srbije.

Sve ove grupe koje su srednjeg ranga odrađuju poslove na području Srbije ali i zemljama koji su u okruženju , evidentirano je oko 30 kriminalnih grupa koje su najveći distribuiteri narkotika na cijelom Balkanu.

Falsifikovanje dokumenata kao i novca, je posljednji i najaktuelniji način zarade ogromnih novčanih sredstava ovih 5 grupa na području Srbije.

Categories: Vijesti

Leave A Reply