Sredinom osamdesetih, ali i kasnije, legendarni pjevač zabavne muzike Zdravko Čolić je važio za velikog zavodnika kojeg su povezivali sa mnogim poznatim i manje poznatim ljepoticama. Ipak, jedno ime je u tadašnje vrijeme posebno odskakalo, te su se mnogi pitali da lije velika ljubav Zdravka Čolića bila i poznata hrvatska pjevačica Doris Dragović. Mnoge tračeve o njihovoj vezi je podstakla i činjenica da se ova Splićanka bila pojavila i u Čolinom spotu za pjesmu ”Ti možeš sve, al’ jedno ne”, a to je bio sasvim dovoljno mnogima da posumnjaju da ta njihova suradnja nije nikako bila slučajna

U to vrijeme se ljubav prema Zdravku Čoliću krila u srcima mnogih dama, ali se sumnja da je Doris bila jedna od rijetkih koja je osvojila Čolino srce, je dodatno rasplamsala i činjenica da su njih dvoje, kod snimanja spota za pjesmu ”Za milion godina” stajali baš jedno kraj drugoga. Ipak, mnogo godina kasnije sam Čola je otkrio šta se sve krilo iza ovih silnih spekulacija:

” To je bio šou „Ti si mi u krvi“, koji smo snimali u Deliblatskoj peščari i Novom Sadu. Nedavno smo se sreli na zagrebačkoj televiziji, a Doris mi je u šali rekla: „Ja sam Ruška, sjećaš se?“ Naime, bila je Ruška u istoimenom spotu. Tada je pjevala u splitskoj grupi „More“. Bila je vrlo zgodna, malo smo očijukali, bilo mi je slatko. Žao mi je što je većina tog materijala izgubljena” – rekao je legendarni pjevač svojevremeno za medije, a ljubav Zdravka Čolića, ali i Doris Dragović je kasnije  otišla u drugim pravcima.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here