U današenjm članku ćemo pričati o jednom problemu za koji smo sigurni da pogađa veliki broj ljudi, a to je problem sa spavanjem.
Jednostavno svi mi smo barem jednom bili u situaciji kada nismo mogli zaspat, a uglavnom se to dešavalo kada imamo nekih problema pa ne možemo da sklopimo oči jer razmišljamo o svemu tome.

Ono što je najgore od svega jeste da ti problemi u većini slučajefa nisu onoliki koliki nam se čine u tom trenutku i ne govore džaba stariji da je najbolje da se sve pusti i prenoći.

Međutim, naš mozak se preoptereti tim stvarima i kao rezultat imamo naispavanost jer dugo vremena nismo mogli zaspati.

Međutim, vjerovali ili ne postoje neke metode pomoću kojih vi možete da dobijete što kvalitetniji san, a neki od njih baš i nisu davale neke rezultate, a jedan od naučnika se pozabavio tim problemom, a njegovo ime je Andrew Weill i kako navode on je jedna od stručnjaka za spavanje,.

On je jednom prilikom istraživao san i došao do jednog zaključka tačnije do jedne metode, a koja se naziva 4-7-8 metoda i ona je bazirana na meditaciji, tačnije na jednoj drevnoj metodi koja dolazi iz Indije i koja se zove pranayama što u prijevodu znači kontrolisanje daha.

Prema toj metodi potrebno da je vrh vašeg jezika dodiruje gornje nepce i  odmah iznad gornjih zuba, i potrebno je da to radite što duže,.

Naime, potrebno je da udahnete na nos i brojite do 4, a onda da snažno izgahnete na usta.

Sljedeći udah brojite do sedam, dok treći brojite do osam.

Isto je tako važno da ovaj ciklus ponovite tri puta i garantujemo vam da ćete imati kvalitetniji san i da ćete zaspati..

Vaš komentar?

Preporuke