OVO JE DAVNO ZABORAVLJENA TEHNIKA IZ RUSIJE: Trebate pritisnuti ovu tačku i pogledajte šta će da se desi... - Lifesytledom

OVO JE DAVNO ZABORAVLJENA TEHNIKA IZ RUSIJE: Trebate pritisnuti ovu tačku i pogledajte šta će da se desi…

Akupresura je ono što liči kao da je dio akupunkture, ali se ta tehnika nikako na upotrebi raznih igala ne zasniva. Akupunktura kao i akupresura zajedno dijele veoma slične smjernice ideološke tradicionalne medicine kineske, te se ustvari ova tehnika predstavlja kao manipulacija nad pacijentom i samo se služi sa rukama.

Ustvari akupresura jeste jedan vid masaže i ona se zasniva na tome da se koristi palac, prst i cijeli dlan tako što vrše pritisak na pojedine tačke vašeg tijela.

Mogu se stručnjaci da koriste sa odgovarajućim ritmom, kao i jačinom pritiska i neke tehnike kako bi ova masaža imala uspješni učinak. Šijaca masaža se smatra jednim od stilova ove akupresure.

Pritiskom na tijelu te odgovarajuće tačke vršimo manipulaciju nad Či energijom kod pacijenta. Te tačke kod akupresure ili akutačke jesu lokacija tijela gdje se možda može blokirati i zagušiti ČI. Ovo bi trebalo moći otkloniti sve blokade kao i spriječiti daljnje razvijanje problema.

Categories: Najnovije,Zanimljivosti,Zdravlje

Leave A Reply