Ovo je 5 jakih simptoma koji pokazuju, da vam se jetra raspada: Sa ovim namirnicama očistite vašu jetru - Lifesytledom

Ovo je 5 jakih simptoma koji pokazuju, da vam se jetra raspada: Sa ovim namirnicama očistite vašu jetru

Jetra je za one koji to nisu znali najveća žlijezda u ljudskom tijelu, koja sadrži oko 300 milijardi stanica jetrenog tkiva zvanih hepatociti, a ove stanice obavljaju više od 500 različitih fizioloških funkcija, od kojih su mnoge ključne za održavanje ljudskog života. Na to upozorava Dr. Duško Kardum. gastro-entero-hepatolog koji kaže:

“Njena je važnost dodatno izražena u raznim bolestima kod kojih patogeni mogu na mnogo načina oštetiti njegovu strukturu i funkciju i dovesti do bolesti, a bolesti jetre mogu utjecati na sve njegove dijelove – stanice jetre, žučne kanale, krvne i limfne žile. Najčešće bolesti jetre su alkoholna i virusna bolest jetre, masno oštećenje jetre i lijekovi jetre.

Prema riječima stručnjaka, simptomi bolesti jetre su sljedeći: Umor i nedostatak energije i općenito loše fizičko stanje, zatim usporena probava, povremena mučnina i povraćanje, zatim kožni problemi (svrbež i diskoloracija ili žućkast ten), bolovi u trbuhu, ispod luka desnog rebra i taloženje masti oko struka.

Zdrava prehrana kada je u pitanju jetra uključuje pijenje dvije do tri litre vode dnevno, svakodnevne aktivnosti i jedenje velikih količina povrća, posebno tamnog zelenila poput rukole, cikorija, a kada je u pitanju voće, onda postoje jabuke i kruške. U svojoj prehrani trebali biste imati žitarice, grašak, grah, ribu i maslinovo ulje

Prvih pet namirnica za jetru su tamnozeleno povrće, kupus, blitva, a zatim gorko povrće poput artičoka, cikorija, šparoga s karfiolom. Nakon toga odlazi korijensko povrće poput mrkve, peršina, repe. Svježe voće preporučuje se jabukama, kruškama i bobicama, a citrusi vitamin C.

Categories: Zdravlje

Leave A Reply