Čudno je ali istinito da postoje različite tehnike disanja i da vam mogu mnogo pomoći u svakodnevnom životu. Sve što treba da uradite jeste da dodirnete nepce jezikom i onda dišete. Eto, to bi bila jako korisna vježba za vas.Može ljude koji imaju problema sa insomnijom natjerati da odmah zaspe, i to bez ikakvih trošenja novaca naa bespotrebne hemikalije iz apoteka. Možda ćete se osjećati glupo dok to radite ali vjerujte da će stvarno djelovati. Utiče na san i kompletno zdravlje.

Koristi – Ako se suočavate sa poblemom nesanice naveče, onda ovaj trik može biti veoma koristan za vas u svaakom mogućem pogledu. Neće vam biti potreban nikakav poseban uređaj ili teblete koje bi vas natjerala da zaspite.Kako da koristite? Sve što treba da znate je kako da koristite jezik i kako da dišete, i nakon par puta, bićete nam i više nego zahvalni. Ova nevjerovatna metoda otkrivena je od strane Dr. Andrewa Weila.

Oslobađa stresa – Opustit će vaše tijelo i osloboditi vas stresa. Dodirnite vrhom vašeg jezika nepce i ostavite ga tako dok dišete. Bitno je da pri tome koristite tehniku koja je poznata kao 4-7-8 ( 4 sekunde udah, 7 sekundi zadržavanje daha, 8 sekundi izdah), više nego korisna tehnika disanja.

Preporuke