U današnjem članku ćemo pričati o zdravlju, a već smo nekoliko puta pisali o tome koliko je važno da brinemo o svom zdravlju i redovno odlazimo na preglede, ali isto tako i da pratimo razne signale i simptome koje nam naše tijelo šalje da nešto nije uredu sa nama,

Kad je riječ ovaj članka u njemu ćemo pričati o zdravlju žena, a poznato je da su one podložnije raznim bolestima za razliku od muškaraca, jer žene imaju komplikovaniji reproduktivnijji sistem nego li muškarci. Sam proces mjesečnice, porođaj, dovodi do toga da je materica podložnija bolestima, ali isto tako i jajnici i druge stvari.

Nažalost, ono što u velikom broju slučajeva pogađa žene jesu razne vrste tu mora, a svakako najrasprostranjeniji je raak dojke ili grlića materice.

U svijetu ali ikod nas imamo veliki broj fondacija koje se bave ovim problemom, ali i tim problemima sa kojim se muče žene koje obole od ove bolesti.

Upravo stoga ćemo u današnjem člnaku pričati o nekim simptomima koji ukazuju na to da možda imate raak, a jako smo svjesni toga da je vrijeme otkrića takve bolesti veoma važno, jer što se prije otkrije postoje velike mogućnosti da se i osoba izliječi.

Prema istraživanju Jos Cervical Cancer Trust Institutua postoje neke simptomi koji su najčešći, a jedno od njih jeste obilno krvarenje, pa čak i prije i poslije mjesečnice, tokom seksa ili nakon, pa čak i u situacijama kada žena uđe u menopauzu.

Naime, svaka žena ima vaginalni isjedak koji se razlikuje po boji gustoći i drugim stvarima.

Ukoliko ćelije raka ostaju bez kisika, to se odmah manifestuje na isjedku i on u većini slučajeva bude taman.

Isto tako i veliki bolovi tokom seksualnog odnosa mogu da budu jasan znak da imate tuumor
Isto tako i nagli gubitak kilograma može da bude očit znak.

Uglavnom ukoliko primjetite neke od ovih simptima savjetujemo vam da posjetite ginekologa.

Vaš komentar?

Preporuke