U današnejm članku ćemo pričati o jednoj jako zanimljivoj stvari, a koja se tiče zdravlja. Naime, mi smo nekoliko pouta pisali o tome koliko je važno da pazimo na naše zdravlje i da ga redovno kontrolišemo, ali isto tako i da morao da pazimoo šta jedemo i šta ubacujemo u naš organizam.

Naime, nekoliko puta samo pisali o tome koliko je naš organizam fantastičan sam po sebi, a ono što zbunjuje naše naučnike jeste sam proces starenja.

Kada je proces starenja u pitanju, postoji onaj proces starenja koji je prirodan i kroz koji svi prolazimo, ali ima i onij procves, kada mi određenim postupcima naškodimo našem organizmu i onda samo ubrzavamo proces starenja.

Ova druga pojava se može najviše primejtiti kod osoba koje imaju višak kiliograma, kod osoba koje puše cigarete, i one osobe koje provode mnogo vremena na suncu.

Pored toga postoji veliki broj namirnica koje unosimo u naš ogranizam, a koje ubrzavaju proces starenja, a koje mi volimo da jedemo a koje su nezdrave.

Tako naprimjer čips je jedan od najvećih neprijatelj organizma ali sama pržena hrana smanjuje imunološke funkcije u tijelu.
Pored čipsa jako nezdrave su se pokazale hrenovke, šećer, brza hrana.

Međutim, kada je u pitanju piće najveći neprijatelj je svakako alkokhol. Iako smo svjesni toga da jedna ili dvije čaše vina ne čine ništa loše našoj koži ili organizmu, više od toga svakako to čini.

Alkohol djeluje tako što uništava i razgrađuje vitamin A u našem tijelu, a on je poznat po tome što je glavni faktor u starenju naše kože.

Koji je vaš komentar na ovo?

Preporuke