U današnjem članku vam donosimo jednu mozgalicu, i opet se vraćamo vježbanju vaših moždanih vijuga, jer smo nekoliko puta navodili kako je važno da svoj mozak stalno trenirate kao biste ga poboljašali i razvijali određene sposobnosti.

Kako je sa našim tijelom , tako je i sa našim mozgom koji upravo vježbanje postaje vitalniji, a postoji veliki broj načina kako možemo  da ,svoj mozak unaprijedimo i svoj mozak da vježbamo.

To mnogu da budu razne pitalice, mozgalice ili neke sasvim druge stvari.

Međutim, ono što morate znati svaka riješena mozgalica će vam donijeti neke beneficije, a to ćete vejrovanto osjetiti nakon nekog vremena.

Veliki broj ljudi mislil kako umne vježbe su velikom održavaju na vaš keoficijent inteligencije, a mi vam u današnjem članku donosimo jednu mozgalicu, tačnije jednu ilustraciju, a koliko ste se vi popravili u riešavanju njih dokazuju i komentari gdje u velikom broju slučajeva stoje tačni odgovori.

U današnjoj mozgalici vidi se stado ovaca kako stoji na jednoj livadi, a vaš zadatak jeste da vidite još nneke stvari koje su tu osim ovaca.

Ukoliko vam bude teško pokušajte se skoncentrisati, ali ono što trebate da tražite jeste još jednu životinju koja se tu vješto sakrila.

Nimalo ne sumnjamo da ćete pronaći životinju koju tražimo od vas, a riješnnje je to da vi trebate da nađete psa, ali za razliku od prošlih zagonetki imate određeno vrijeme za koliko ga morate pronaći.

Naime, ukoliko ste psa pronašli u roku od 20 sekundi vi ste pravi genijalac i može se reći da imate razvijenu vizuelnu inteligenciju.

Ukoliko niste pronašli mi vam u nastavku donosimo riješenje, pa pogledajte da li ste pogodili.
.
.
.
.
.
.
.
.Pas se nalazi ovdje

Advertisement