Već smo nekoliko puta pisali o raznim zadacima koje učenici dobijaju u svojim osnovnim školama i koji su u najmanju ruku zbunili njihove roditelje, a kamoli učenike.

Takvi zadaci postanu prava polemika na društvenim mrežama, i onda veliki broj njih tvrdi kako djeca nisu kriva što su napisala nešto što se nije tražilo od njih, a razlog za to jeste da se zadatak može shvatiti na više načlina, a ne samo na jedan.

O ovim stvarima se danima polemiše i roditelji tvrde kako njihova djeca nemaju dobar tretman u školama i kako od njih nastavnici, učitelji ili profesori traže mnogo više nego što im je potrebno, a sa druge strane prosvjetni radnici smatraju kako je to više do rodtielja i da bi se roditelji više trebali da uključe u obrazovanje svoje djece, a da to ne bude samo teret za prosvjetne radnike.

Ovaj zadatak koji vam donosimo u nastavku nije jedini zadtaak ovog tipa koji se pojavljivao, a ono što nije jasno jeste da se ne zna ko je u krivu i ko je upravo.

Naime, radi se o tome da je ovaj osnovac dobio zadatak da napiše slovima sljedeće brojeve, a i ovaj učenik je bukvalno napisao brojeve koji dolaze nakon zadatog broja.-

Kako možemo zaključiti da ovaj zadatak jeste pogrešno shvaćen, ali da učenik nije pogriješio u svom odgovoru jer je on napisao bukvano sljedeće brojeve riječima.

Naime, i roditelji ovog dječaka su se javili i rekli kako su oni njemu jedva objasnili zašto je taj njegov odgovor bio pogrešan jer on nije shvatao šta se to od njega tražilo u tom zadataku.

Pogledajte i sami procjenite