Milorad Dodik je svakako jedna kontroverzna ličnost koja uvijek privlači pažnju, medija pogotovo koji ga naprosto obožavaju. “Vi ste budala i šizofrenik i donijet ću medicinsku dokumentaciju i to dokazati. Konju jedan neosedlani! “, Vikao je na zastupnika SDS-a Nebojša Vukanovića, a zatim se obrušio na predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića:
“Nikada nije bio u ovoj fazi, potpuno zavaran, primitivan, nervozan, arogantan. Drago mi je što je javnosti pokazao svoje pravo lice da vide tko nas vodi i kamo …”, napisao je Nebojša Vukanović. Mora Republika Srpska biti svjesna ko je vodi, i ko je na njenom čelu, pa neka dobro razmi9sle kome će idući puta dati svoj glas.

“Vi ste budala i šizofrenik i donijet ću medicinsku dokumentaciju i to dokazati. Konju jedan! “, Vikao je na zastupnika SDS-a Nebojša Vukanovića, a zatim se okomio na predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića:

“Zašto ga nisi prekinuo, zašto nisi, da li me čuješ uopšte? Zbog čega me sad prekidaš? ”Grmio je i urlao je sa govornice”.

Milorad Dodik član je Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske. On je bivši predsjednik Republike Srpske i osnivač i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, trenutno najjače srpske političke stranke u Bosni i Hercegovini. Na izborima 2018. godine izabran je za člana Predsjedništva BiH iz redova srpskog naroda, a na dužnost je stupio 20.11.2018. polaganjem svečane zakletve u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kao kandidat s najviše glasova za člana Predsjedništva na Općim izborima 2018. godine, postao je predsjedavajući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Preporuke