Merlin Monro umr*a je 5. avgusta 1962. godine, a uzrok sm*ti se navodi kao predoziranje barbiturantom. Javnost nikako nije mogla da prihvati tu činjenicu, te su nakon toga počele mnoge teorije zavjere. Pojavila se bila i izjava mrtvozornika koji je rekao kako tijelo glumice nije ličilo na nju, da je bila sva zapuštena, sa neuređenim, ispucalim noktima, da nije bila depilirana, te da je bila podbula i sa masn*cama po tijelu. Ubrzo nakon toga, krenulo je nagađanje da je Merlin Monro navodno ubij*na, ali da je samoub*stvo “namješteno”. Tako je ovih dana postao aktuelan snimak slavne glumice koji je nastao na plaži, i to tokom njenog  snimanja sa fotografom Džordžom Borisom. Ovaj snimak nastao je krajem jula 1962. i snimili su ga prolaznici koji su prisustvovali fotografisanju čuvene plavuše.

Džordž Boris kasnije je i sam ispričao da se vidjelo da glumicu “nešto muči”, te kako joj je tada raspoloženje variralo, od od histeričnog smijanja do bezrazložnih suza. I mnogi biografi su se složili da su inspektori i forenzičari u slučaju sm*ti Merlin Monro bili traljavi: ” Niko ne zna istinu. Niko nikada neće saznati istinu o sm*ti Merlin Monro’‘ – rekao je Majkl Selsman, poslednji PR agent Merilin Monro i autor knjige “Sve je gordost”. Podsjećanja radi, i organizator sahrane poznate glumice, koji je pomogao da se njeno tijelo pripremi je otkrio neke jez?ve detalje o stanju tijela glumice

Alen Abot i Ron Hast su napisali knjigu u kojoj su se prisjetili šta se dešavalo tog 5. avgusta. Sjećaju se da ih je policija pozvala da dođu u kuću slavne glumice, a Abot je otkrio kako je tijelo glumice bilo prepuno ljubičastih mrlja: ” Bilo je teško vjerovati da je to slavna ljepotica Merlin Monro. Izgledala je kao prosječna starija žena koja se nije baš previše brinula o svom tijelu. Očigledno je da su okolnosti u kojima je preminula uveliko pogoršale njen izgled. Kada neko um*e, gravitacija dovede do toga da se k*v taloži na najnižoj tački tijela. U njenom slučaju, s obzirom da je um*la licem prema dolje, ljubičaste mrlje od kr*i ostale su joj na licu, a vrat joj je mnogo otekao’‘ – prisjeća se pogrebnik.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here