Vjerovatno ste nekoliko puta bili u situaciji da vam saobraćajni znakovi mogu da zadaju velike muke, a naročito se to dešava onda kada vozači idu u inostranstvo, a prethodno nisu imali su iskustva sa time, pa se dešava to da se ne mogu snaći.

Svakako je najteže da se snađu oni početnici, koji još uvijek nisu savladali sve stvari vezano za boravila u saobraćaju, a imamo situaciju da ne obraćaju pažnju na njih nego se više fokusriaju na to gdje se nalaze druga vozila oko njih.

Međutim, u današnjem tekstu donosimo jedan znak za kojeg znamo da ga možda niste ni primjećivali, ali možda je to i nekako razumljivo jer se on najčešće može sretati najviše u Njemačkoj.

Naime, Njemačka je svakako jedna velika država koja ima veliki broj stanovnika, pa je sasvim logično da su saobraćajnice poprilično zauzete.

Međutim, iako su ceste u takvim državama sasvim razvijene, u nekim trenucima je nemoguće izbjeći gužve, ali upravo zbog toga postoji ovaj znak koji vam donosimo u nastavku.

Ovaj znak sa narandžastom strijelicom označava zaobilazak, odnosno znak koji se koristi za zaobilaženje te gužve na autocesti.

Naime, ovaj znak usmjerava na isto odredište, ali nekom drugom rutom na kojem nema gužve.

Ovaj znak za razliku onda onog koji se pojavljuje kod nas, on u zemljama kao što jer Njemačka predstavlja samo sugestiju, dok je ona kod nas naredba ili zabrana

Da li ste vi vidjeli gdje ovaj znak? Da li ste znali njegovo značenje? Pišite nam vaše mišljenje?

Preporuke