Baba Vanga je naša poznata proročica ,na ovim prostorima važi za jednog od najboljih proroka , a mnogi je nazivaju Nostradamusom istočne evrope. Naši ljudi itekako vole da slušaju njena proročanstva i priče između ostalog i zbog toga što su se mnoga od njih i ostvarila i obistinila , pa sa nestrpljenjem čekaju šta je sljedeće što će se desiti ,a da je ona to predvdjela. Veliki broj poznatih osoba je odlazio kod nje po savjet i poneku rečenicu o svojoj budućnosti. Uživala je veliki ugled u svijetu , sve do svoje smrti.

 

 

Mnogi su odlazili kod nje na sesije sredinom sedamdesetih godina , kada je baba Vanga bila najpopularnija. Legenda o kojoj se priča kaže da joj je na vrata u jednom trenu došla Silvana Armenulić , i da je to bila prva i jedina osoba koju baba VAnga nije htjela da primi , jer nije htjela da gleda njenu budućnost , mi sada pretpostavljamo da nije htjela da joj kaže da će umrijeti mlada. Kod nje su na sesija bili i  legendarna Lepa Brena , Saša Popović , a njim je za primjer da uzmemo rekla da će se Slatki greh vrlo brzi raspasti. Ali je isto tako rekla i da će ih sudbina veoma brzo ponovo spojiti , što se i desilo u Zvezadam Granda, koje su ih oboje proslavile čak i više.

 

Ono što je baba Vanga govorila o novcu jeste da u kući treba da se jede iz čistog , čitavog posuđa , ane krnjavog i oštećenom. Da treba uvijek u jedan ćošak kuće staviti nekoliko novčića i da će to čuvati blagostanje tog doma , bogatstvo porodice i kuće, a iznad ulaznih vrata treba staviti jednu grančicu zove , koja če u kuć donijetiblagostanje. Takođe je naglasila da mrve koje ostaju od hljeba nikada ne treba bacati u smeće nego uvijek pticama. Tako je govorila baba Vanga ,  stvarima koje u kuću donose novac.