Već smo u  par navrata pisali o tome koliko su narodni lijekovi koje su naši stariji koristili nekako djelotvornijij ili čak imaju skoro isti učinak na neke zdravtstvene probleme kako i brojne tablete koje pijemo.

Naime, generlano postojii par navika koje bismo svi mi trebali raditi, a uglavnom su to navike koje dolaze iz narodne medicine ili kako se ona još zove, alternativna medicina,

U ovom članku ćemo pričati o jednoj stvari, koja je vrlo jednostavna i za koju vam nije potrebno nimalo napora. Ono što biste trebali da uradite jeste da pronađete malo vatice i da je potopite u 50 postotni alkohol i tu vaticu stavite u pupak.

Da, dobro ste čuli. Pupak i vjerovatno se sada pitate zašto je to dobro.

Iako vam, na prvu zvuči veoma vjerovatno ova metoda se koristi kada osoba ima upalu mišića, prehladu ili gripu, kada se ona poredi sa brojnim lijekovima, prema riječima stručnjaka ova metoda je dosta efikasnija.

Kada vas naredni put uhvati gripa dovoljno je da uradite ovu stvar sa vatom, a vatu biste trebali osigurati da šna ne ispadne, a to možete da postignete ukoiko koristite flaster.
Isto tako ova metoda se pokazala mnogo efikasnom i kod  djevojaka koje imaju menstruaciju i koje imaju jake bolove.

Ukoliko je riječ o menstrualnim bolovima, vi biste trebali da legente i stavite tu vatu u pupak i tako držite.

Ova metoda se isto tkao pokazala jako učinkovitom i ono što je dobro jeste da nećete morati piti razne tablete koje mogu biti jako štetne.

Vaš komentar?

Preporuke