Idemo u nastavku današnjega članka, jednajako zanimljiva priča. Šta se sve može desiti ako pustite nepoznatog majstora u kuću? Da li ster ikada razmišljali u tome pravcu? Mnogi su stvarno spremni na sve kako bi što brže zarađivali, to njbolje znaju današnji majstori, i to pogotovo na Balkanu i cijeloj ovoj regiji. “Drži vodu, dok majstori odu”, poznata izreka na ovim prostorima.To naravno uključuje razne prevare, i sva moguća zabušavanja. Ne možete ni zamisliti što se događa u vašem domu dok niste kod kuće ili dok ste odsutni iz prostorije. Pomoću skrivenih kamera uspjeli su uhvatiti dva majstora koji su pokušali prevariti vlasnike kuća, i to na najgori mogući način.

Oni bi se reklamirali da posao obavljaju za 29 dolara, ali nakon kratkog pregleda kuće, “ustanovili bi” da je potreban ozbiljan posao za ulaganje u čišćenje, i da se tu cijela priča okreće za 180 stepeni.Cijene bi išle od 29 do čak 200 dolara s jednim vlasnikom i čak 700 dolara s drugim vlasnikom, eto, vidite čega su se ova 2 dovitljiva majstora uspjela sjetiti Najgore je što su uzeli tog 700 dolara vlasnika, a sve što rade zapravo stoje i pretvaraju se da rade, a lova samo li kaplje i kaplje. Kad bi prošlo neko vrijeme, vratili bi se vlasniku i rekli da su obavili prilično “mukotrpan” posao.

Srećom, jedan certificirani majstor gledao je cijelu stvar preko kamera i kad je izašao pred majstora, znali su da su uhvaćeni, i tu je njihova cijela prevara pala u vodu. Stoga, ne dopustite sebi da vam majstori ostaju sami u kući, dok vas nema.

Preporuke