Ova vježba je rješenje za sve vas: Fitness instruktorica kaže da ova stvar može zamijeniti i 100 trbušnjaka - Lifesytledom

Ova vježba je rješenje za sve vas: Fitness instruktorica kaže da ova stvar može zamijeniti i 100 trbušnjaka

Prije sam kao luda vježbala, ali sam shvatila da je ovo dosta bolje. Vježba je veoma jednostavna i može se stojeći izvoditi, klečeći ili ležeći.

Znate ono kad tokom poziranja za lijepu i atraktivnu fotografiju uvučete stomak? E, pa čini se da vam to nije dobro samo za trenutni vizualni utisak koji želite ostaviti, nego se isplati i dugoročno. Karli Endrus – instruktorica pilatesa, kaže da uvlačenje stomaka može imati efekat baš kao i stotine trbušnjaka na dan.

-Prije sam kao luda vježbala kako bih trbuh isklesala, ali shvatam sad da veliku razliku može napraviti fokus na manje mišiće u balansu, stabilnosti i izvlačenju najveće koristi od vježbe za trbušnjake. Ključno je pravilno zapošljavanje mišića dubokih jezgara i za sve obrasce kretanja vrijedi. Manje imamo stabilnosti bez upošljavanja tih mišića i tako smo povredama skloniji – pojasnila je ona za Daily Mail.

Ističe da ona vježbanju mišića dubokih jezgara duguje svoju besprijekornu figuru, a koje izvodi na dnevnoj bazi.

-To radim da bih sigurna bila da pravilnu tehniku održavam tokom svojih satova pilatesa – pojasnila je ona.

Kako ona kaže, veoma je jednostavna ova vježba i može da se izvodi stojeći, klečeći ili ležeći.

-Prethodno udahnite i stomak opustite. Nakon toga izdahnite i za kičmu zalijepite pupak, uvucite rebra i onda kukove podignite baš kao kad malu nuždu pokušavate da zadržite. Ovaj režim provodite 3 minute pred vježbu i radite to minutu, odmarajte se minutu i ponovo radite minutu. Možete da se u ogledalo gledate da biste bili sigurni da vježbu izvodite pravilno – savjetuje ona.

Categories: Zanimljivosti

Tags:

Leave A Reply