Popularna pjevačica Zlata Petrović je otvoreno govorila o svom životu i teškoj životnoj priči. Mnogi poznati na estradi imali su teška djetinjsta no mnogi ne žele da se o tome govori niti da javnost sazna.

Zlata Petrović je otvorila dušu i ispričala sve do najsitnijih detalja. Ona je naime pri završetku osnovne škole morala da se odluči da li da se uda ili da nastavi sa školom. Obzirom da je knjige nisu nikada privlačile, ona se udala. Otvoreno je rekla da se udala za muškarca kojeg nije voljela. No ta odluka ju je odvela u svijet muzike ali i poroka.

Zlata je govorila o tome da voli kafanu te da se i često znala napiti, ali sve u granicama kontrole, ali da nikada nije probala narkotike niti zna kako se to koristi. Tkođer Zlata je izjavila kako je kući donosila vreće novca,a njeni roditelji i nisu bili baš oduševljeni njenim načinom života. No ona nije marila za sve to i borila se kako je najbolje znala, a to je svojim glasom. Govorila je o tome kako je bilo teško pjevati u ono vrijeme, jer nije bilo razglasa, mikrofona. Objasnila je, popneš se na stol i kreneš da pjevaš iz sveg glasa da te mogu čuti.

Ona je svome sinu tek kada je napunio osam godina rekla da je ona porijeklom iz romske porodice, tačnije Zlatina majka je Romkinja a tata je Crnogorac.

Pjevačica je uspjelau svojoj karijeri, izgradila se kao jedna od uspješnijih pjevačica na estradi a sada uživa u plodovima svog mukotrpnog rada.

Advertisement