Mnoge pjesme imaju svoju pozadinu , nekoga kome su posvećene , zbog koga su napisane , i kome su pjevane . A svaka ima svoju dušu i neki svoj šarm. Međutim malo ko zna da je pjesma jednog poznatg izvođača posvećena upravo Svetlani Ceci Ražnatović.

 

 

Naime ovoj folk divi pjesmu je posvetila njena kolegica i dugogodišnja prijateljica Slađa Allegro. Koja kaže da su se njih dvije upoznale kada je Ceca Slađu pozvala da pjeva na zabavi , a kasnije se to sve pretvorilo u tradiciju i njihovo je prijateljstvo nastavljeno. Ceca je Slađi rekla da u njoj prepoznaje jedan nemjerljivi talenat za scenu i pjevanje , te da to nikada ne smije zaboraviti. A njih dvije su tokom godina postale i više od smao prijateljica , Bile su jedna uz drugu kroz mnoge teške situacije i pružile jedna drugoj ruku i utjehu. Upravo zbog toga je Slađa Ceci posvetila pjesmu “Na tvojoj strani” , otkrila je pjevačica.

Samo jedan mali odlomak ovg teksta gasi : “.. pa kom da pismo pošajem u njemu svaku suzu svaku svoju misao , pa zar da budem sad kao drugi protiv tebe , a nekad si za mene disao…” Nekada je podrška žene , ženi upravo ono što najpotrebnije u datom trenutku da bi čovjek uspio da prebrodi neke nedaće , tako da je ovakav gest , uistinu nešto jako lijepo i pohvalno.