Bol u nekom dijelu tijela često može ukazivati ​​na fizički problem. Ova kategorija također uključuje bol u pazuhu kod žena i muškaraca. Osjećaj boli u ovom se slučaju javlja točno u pazuhu ili na cijelom području ispod ruke.Najčešći uzrok boli je povećanje limfnih čvorova, ali i kao odgovor na promjene u živčanom sustavu ili neki drugi medicinski razlog. Čim osjetite jaku bol u pazuhu, potražite liječnika i potražite savjet.

Postoji mnogo mogućih razloga koji mogu dovesti do boli, to su neki od njih.

Osobe osjetljive kože lako mogu dobiti alergijsku reakciju na neke antiperspirante, dezodoranse ili sapune. Neki od njih imaju jake sastojke i mirisni su što često izaziva reakciju. Infekcija limfnih čvorova

Otečeni limfni čvorovi nastaju na području u blizini tumora, upale ili infekcije. Limfodentitis može biti bakterijska infekcija i utjecati na bilo koji limfni čvor, često na pazuhe. 

Ra k dojke

Ako primijetite tvrde kvržice na dojkama ili pazuhu, to mogu biti kancerogene kvržice. Ako osjećate bol u pazuhu, to bi mogao biti simptom napada. Istraživanja pokazuju da se karcinom dojke najčešće prvo širi na područje limfnih čvorova pazuha. 

Obična prehlada

Bol koja se javlja tijekom vrućice ili prehlade može utjecati na cijelo tijelo i na pazuh. Česta je u slučajevima infekcije gornjih dišnih puteva. Kad prehlada ode, bol će nestati. Ciste se lako formiraju u pazuhu, jer je klima tamna, vlažna i topla, što je idealno za rast cista. dijabetes

Ako se ne liječi, dijabetes podiže razinu šećera u krvi i uzrokuje neuropatiju. To znači da se stvara višak glukoze koji oštećuje male kapilare koji su pričvršćeni na živce, izazivajući bol, a često i bol, ispod pazuha.

Umirite bol u pazuhu

Razlog boli u pazuhu ne bi trebao biti odmah neko jako upozorenje, ali trebate otići do doktora. Bol će vjerojatno biti uzrokovana preuskom odjećom, uskim ženskim grudnjakom. Najlakše rješenje je staviti hladan oblog na bolno područje. 

Preporuke