Već smo u nekoliko navrata pričali o tome koliko smo generalno narod koji je podložan raznim vjerovanjima, ali vjerujte da nismo mi jedini.

Mnogi narodi širom svijeta vjeruju u razne priče i razne stvari, a u ovom članku ćemo da pričamo o jednom starom kineskom vjerovanju.

Naime, prema njihovom vjerovanju postoji jedna biljka koja simobilizra sreću i bogatstvo ,tako da bi bilo dobro da je nabavite za sebe ili da je pokolnite nekom dragom prijatelju.

Riječ je o biljci CRASSULA.

Kako bi ova biljka uspjela najbolje mjesto bi bilo da je stavite na jugoistočni dio vašeg doma i kako bi prema njihovom vjerovanju ona imala uticaja.

Kada je u pitnaju cvijet ove biljke, bijelo i roze cvijeće simbolizuje prijateljstvo, ali isto tako i sreću i brigu i pažnju..

Što se tiče održavanje ove biljke ono što je najbolje jeste da nju možete uzgojiti i nekim stavrima koje imate u svojoj kući i njeno održavanje je stvarno jeftino.

Uzmite par novina i položite nekoliko listova novina na tlo, a onda pokrijte malčom, a to će vam omogućiti da novine zadrže vlagu i da spriječe korov.

Istopt ako pomoću aluminijske folije ćete dobiti sve kukce, a kako bi to uspjeli potrebno je trakice aluminija pomješate sa malčom, a plus folija će da reflektuje svijetlo na biljku,. čime ćete da joj potaknete njen rast.

Pored toga možete koristiti i so koja je jako dobra kada je u pitanju ubijanje štetočina, a ukoliko želite da se riješite puževa potrebno je samo da zemlju pospete sa solju.
Vjerujemo kako ste svi abreme jednom vidjeli ovu biljku i ako niste nekim slučajem bilo bi dobro da je nabavite.

Vaš komentar?

Preporuke