Voljena princeza Dajana je imala samo 36 godina kada je u stravičn*j nesreći izgubila svoj život, a sve se bilo desilo u tunelu Pont de l’Alma u Parizu. Desilo se to 1997. godine, a tada su njeni sinovi Vilijam i Hari bili tek tinejdžeri. I mada nije baš uobičajeno da neko tako mlad ima testament, budući da je Dajana bila potomak jedne aristokratske porodice, te je ranije bila u braku sa nasljednikom britanskog trona, ona je iza sebe ostavila pisani dokument, testament, u kojem je navela na koji način treba da se rasporedi njeno bogatstvo kada nje više ne bude na ovom svijetu.

U trenutku kad je umr*a, princeza Dajana je, kako prenose britanski mediji, je bila “vrijedna” 21 milion funti.Dio novca je došao od njene nagodbe sa princem Čarlsom, danas kraljem, nakon njihovog razvoda, a tu je još i njen nakit, zatim automobili kao i druge stvari. Dio njene imovine nakon njene smr*i je pojeo porez na nasljedstvo, ali se saznalo da je na kraju ostalo oko 13 miliona funti. Najveći dio svoga imetka Dajana je ostavila svojim sinovima Vilijamu i Hariju, ali oni ipak nisu bili njeni jedini nasljednici. Dio novca, u iznosu od 50 hiljada funti dobio je Dajanin vjerni batler Pol Barel, a nešto je naslijedilo i njenih 17-oro kumčadi.

U testament je Dajana uključila i takozvani “diskrecioni fond” iz kojeg su sredstva bila namijenjena njenim sinovima i njihovim budućim suprugama i djeci. U tom fondu je u to vrijeme bilo nekih 100 hiljada funti, osim akumuliranih kamata i prihoda od imovine fonda. Kada je sve navedeno odbijeno, ono što je bilo ostalo od Dajanine imovine je trebalo da se ravnopravno raspodijeli između njena dva sina, princa Vilijama i princa Harija, koji su u trenutku njene smr*i imali 15 i 12 godina

Ostatak pročitajte OVDJE

 

 

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here