Otišli smo kod ženinog šefa na zabavu: E, tek sada znam šta znači kad se crveniš za drugoga, ovo ne bih najvećem neprijatelju poželio - Lifesytledom

Otišli smo kod ženinog šefa na zabavu: E, tek sada znam šta znači kad se crveniš za drugoga, ovo ne bih najvećem neprijatelju poželio

Moja supruga i ja bili smo pozvani posjetiti njezinog šefa za njihovu 30. godišnjicu vjenčanja. Odlučio je pozvati cijelo osoblje, pa smo došli.

Ovdje sam shvatio šta znači “transfer blama”. kad neko učini nešto sramotno, i vama će biti neugodno.

Bilo mi je toliko neugodno da se ni do sada nisam mogao otresti tog osjećaja, a sve zbog toga kako je šefova supruga Rada postupala sa svojim mužem.

Naime, tokom cijele zabave pred svim zaposlenicima stalno je prekidala supruga riječima poput: “šuti, nemaš pojma!” Ili “glup si”, “nesposobni si”. Primjerice, jednom prilikom ga je poslala u kuhinju kako bi uzela lopaticu da joj izvadi kolač, a on je nije dobro razumio, pa je donio nož, pa će mu ona reći: “Bog te nizašta nije stvorio!”

Svima u sobi bilo je krajnje neugodno, dok je on mirno stajao, ponekad bi se samo sarkastično smiješkao. Ljudi moji, taj čovjek mora imati živce poput užadi!

Progutao sam svaku njezinu uvredu kao da je meni upućena. Nisam to više mogao izdržati, pa sam pitao suprugu i otišli smo među prvim gostima. Jednostavno, bilo je meni neugodno biti u tom okruženju.

Nekoliko puta sam čuo od svoje supruge da je njihov šef dobar i da je pažljiv prema svim radnicima. Zašto ga onda Bog kažnjava takvom ženom?

Razgovarao sam sa suprugom o prizoru kojem smo prisustvovali, a ona mi je rekla da se njezin šef tada oženio s radnicom u fabrici, nakon samo nekoliko mjeseci druženja. Poznavala ih je gotovo cijeli život i nikada nije čula kako se šef žali na svoju suprugu.

Cijelo sam vrijeme razmišljao o tome kako neko može podnijeti takvu torturu. A čovjek uopće nije glup, shvatimo! Razgovarali smo u jednom trenutku na tehno zabavi – on je vodeći inženjer u velikoj firmi, a zahvaljujući njemu, firma je opstala i razvijala se tokom godina.

Sposoban čovjek, a što sebi može priuštiti

Loading..

Categories: Zanimljivosti

Leave A Reply