Nažalost, svjesni smo toga da nas skoro svaki dan pogode neke loše vijesti o poznatim osobama, kako nas napuštaju neka velika imena uz koje smo skoro svi mi odrastali, bilo da se radi o muzici, filmu ili sportu.

Tako nas je prije nekoliko dana pogodila vijest o smrti legende fudbala Dijega Maradone, a kada su u pitanju naši prostori prije nekoliko dana smo se oprostili od legendarnog glumca Mustafe Nadarevića.

Ono što je sigruno jeste da je on bio jedan od velikih glumaca, ako ne i najveći, koji je igrao u velkim ulogama u mnogobrojnim filmovima, serijama, predstavama.

Ono što je za njega bilo karakteristično jeste da je on svaku svoju ulogu odirgao maestralno, čak i ulogu luckastog Izeta Fazlinovića u poznatoj seriji “Lud Zubunjen Normalan” po kojoj ga pamti veliki broj ljudi.

Kada je u pitanju ta uloga on je njom iznenadio mnoge jer se do tada radilo o glumcu koji je igrao sve ozbiljne uloge, dok je Izet bila sušta suprotnost od dotadašnjih njegovih uloga, ali to je upravo njegova maestralnost da može igrati šta god poželi.

Od njega su se opraštali svi, od kolega, prijatelja, poznanika, političara i drugih, a oni koji žive u Novom Gradu su otišli do njegove rodne kuće kako bi položili cvijeće.
On je u toj kući živio dok je išao u osnovnu školu.

Mustafa je u tom mjestu odrastao a onda je kasnije u Zagrebačkom kazalištu mladih ostvario velike uloge, a ona je postao i član Drame hrvatskog narodnog kazališta, dok u filmu se ostvario mnogo kasnije.

Pogledajte kako izgleda njegova kuća u kojoj je on odrastao.

Vaš komentar?

Preporuke