Sestra 17-godišnje Lejle, Ajla Oruč, probudila se iz kome. Njena sestra život je izgubila u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desili u Butilama kod Sarajeva na autoputu A-1. Njen otac Vahidin Oruč potvrdio je ovu informaciju.

Osumnjičeni, Almir Ejubović u dobi od 20 godina, kojeg se tereti da je zakucao velikom brzinom 29. juna automobilom BMW X5 u metalni stub, gdje su tri djevojke poginule – Lejla Oruč, Nađa Neradin (17) i Ajla Ibrica (18), trenutno se nalazi u pritvoru.

Ejubović je zadobio frakturu nosne kosti i pršljena lumbalnog dijela kičme u ovom udesu. Nakon što su ga pustili iz bolnice, policija ga je zbog uzrokovanja nesreće uhapsila, te su mu odredili pritvor od 1 mjeseca

Vatrogasci su izvukli tijela Neradin i Ibrice iz smrskanog vozila, nakon što su izrezali lim.

Lejla Oruč koja je još znake života davala, hitno je prevezena u KCUS – Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je nažalost iste večeri povredama podlegla pri ukazivanju ljekarske pomoći.

Njena sestra je komunikativna i svjesna, te se i dalje nalazi na Klinici za reanimaciju i anesteziju KCUS-a. Do sad je, prema tvrdnjama njene porodice na društvenim mrežama, osam operacija imala.

-Od 12 sati su se spremale, radovale se punoljetnosti. U nekom kafiću ili restoranu su rezervisali u 18.45, ali nikad nisu tamo stigle. Majka Ajle Ibrice je moju suprugu nazvala i rekla da je vidjela na internetu smrskani automobil za koje misli da izgleda poput onog u kojem su otišle. Nisam ništa čekao niti sam zvao koga, samo sam se spremio i otišao u bolnicu – svojevremeno je izjavio otac.

Preporuke
Loading..