Osmogodišnja mlada preminula prve bračne noći - kad saznate razlog zaprepastit ćete se - Lifesytledom

Osmogodišnja mlada preminula prve bračne noći – kad saznate razlog zaprepastit ćete se

SVAKOME OD NAS BI TREBAO DAN VJENČANJA DA BUDE NAJSRETNIJI U ŽIVOTU, POGOTOVO PRIPADNICAMA LJEPŠEG SPOLA.

Šta se ustvari dešava kada osoba nema dovoljno godina da se vjenča po zakonu? U tom slučaju ste prinuđeni da se udate za nekoga ko je stariji od vas pet puta… to se desilo u Jemenu, nema starosne granice za stupanje u brak. Tradicija nalaže da djevojčice koje su mlade kao ova moraju stupiti u brak sa muškarcem ako je ugovorne.

Uznemirujući podatak, česta pojava je u Jemenu to. Statistički podaci od prije 7 godina pokazuju da je jedna četvrtina ženske populacije stupilo u brak prije 15 godine. Djevojčica u dobi od samo osam godina je bila primorana da stupi u brak sa muškarcem koji je 5 puta stariji od nje. Ona je prvu bračnu noć preminula.

Doživjela je obilno krvarenje, to je bio razlog smrti, djevojčica je od posljedica zlostavljanja preminula, muškarac koji je platio brak je potpuno nekažnjeno prošao bez ikakvih posljedica.

Obzirom da u Jemenu postoji velika stopa siromaštva, zato i dolazi do prodaje ženskog dijela populacije jer se ugovoreni brakovi skupo prodaju i tako roditelji koji nemaju ništa zarade na svojim kćerkama.

Zaista bizarna situacija, krajnje bizarna, zar ne? Slažete li se vi s nama ovdje?!

Categories: Najnovije

Leave A Reply