One su najzgodnije bake - imaju preko 60 godina, a imaju više fanova od svih poznatih supermodela. Jedna od njih je i Plejbojeva zečica! (Foto) - Lifesytledom

One su najzgodnije bake – imaju preko 60 godina, a imaju više fanova od svih poznatih supermodela. Jedna od njih je i Plejbojeva zečica! (Foto)

Neće vas ni jedna od njih nikad pitati: Šta si danas kuhala, ni kako se džem od šljiva pravi, ali vam zato mogu reći sve što vas zanima o modi.

Dori Džejkobson (83)

Prava asocijacija na modu, Instagram i influenserke su mlade djevojke, ali svoj put na društvenim mrežama uspješno pronalaze i starije dame. Svijet su potpuno zaludjele neke od njih, čime poručuju savršeno da nakon 60.godine ne staje život.

Bilo da su u braku ili ne, u svojim penzionerskim danima rade ili uživaju, mnoge od njih su bake, a horde sljedbenika imaju na Instagramu. One mijenjaju percepciju toga kako bi trebala izgledati stvarnosti i kako bi se žena trebala osjećati u staroist.

Lin Slejter (64) predaje na Univerzitetu Fordham u Njujorku, a poznata je široj javnosti kao savršena modna ikona. Na Instagramu ima stotine pratioca i objavljuje redovno nove fotografije.

-Nije mi 20 godina. Niti želim imati 20, ali sam nevjerovatni kul. Pomislim to kad fotografiju objavljujem – kaže ona.

-Nećemo da budemo stare ženice koje s ljubičastom kosom od ehotona sjede u staračkom domu – kaže 71-godišnja Dženi Ki.

Ven Vinkl

Kad na baku pomislite, zasigurno vam padne na pamet štrikanje džempera, ali ne i kad je u pitanju Dženi. Ona je dizajnerica, a njenim stilom su fascinirani pratioci na Instagramu.

-Pušit ćemo svoju marihuanu ako ćemo u staračkom domu biti, jesti svoju zdravu hranu i sjajan stil imati – to je njen plan za budućnost.

Gracioznost i stil sa godinama nemaju apsolutno nikakve veze, a to je i prijašnja Plejbojeva zečica pokazala, koja je u devetu deceniju života zagazila.

View this post on Instagram

At 83, I think it’s safe to say that I’m probably one of the oldest living Playboy Bunnies still tottering around. While not everyone appreciates what the Playboy brand contributed to the women’s movement….for me, launching the first club in Chicago was an incredibly empowering experience. It gave me the confidence to embrace my sexuality at a time when women were criticized for expressing that aspect of themselves. Thanks to the sexual revolution, times have changed. Now 60 years later, I’ve decided to put my bunny ears back on to promote a message about ageism! It’s time to embrace the idea that beauty doesn’t have an expiration date! Older women can be strong, beautiful and sexy, even in their 80s. We may no longer be the embodiment of physical perfection, but that doesn’t mean we should become invisible. Stripping off to my underwear is also my way of chipping away at the negative media messaging that prevents women from feeling celebrated once they begin to age. #agelessstyle #ageisjustanumber #beautyateveryage #oldbroad #lingeriemodel #bodypositivity #agelessbeauty #advancedstyle #seniorstylebible #83andglam

A post shared by Senior Style Bible (@seniorstylebible) on

Dori Džejkobson (83) reklamira na svom Instagram profilu donji veš i pokazuje kako da se i u trećoj životnoj dobi oblačite s ukusom i moderno.

-Nosite ono što vam se dopada, nikakve veze nema s tim ‘prikladno za godine’ – kaže ona.

Bilo da oskudne kupaće kostime nosi, šarene džempere ili pink majicu uz natpis Budi drukčija, šta god poželiš radi, Ven Vinkl je kultni status stekla, a na Instagramu je slijedi više miliona ljudi.

Ona je zaštitno lice jednog brenda votke i ambasadorica velikih brendova za njegu tijela i kose.

Ven Vinkl
Loading..

Categories: Najnovije,Zanimljivosti

Leave A Reply