Nemanja Matić je danas jedan od poznatijih i talentovanijih fudbalera iz Srbije, te je srpski reprezentativac, koji je zbog stvari koje je pravio na terenu dobio i nadimak Zvijer. Igrao je za Čelzi, Mančester Junajted, ali se o njegovom privatnom životu malo zna. On je rođen u Šapcu, i ona njegova roditelja su sportaši, te nije bilo nikakvo čudo da je i Nemanja od malih nogu zavolio loptu i fudbal. Matići su porijeklom iz Makedonije, ali su već dugo u Srbiji.  Prvi klub za kojeg je igrao je Obrenovac i to sa samo 10 godina, a njegov talent je brzo prepoznat, te nakon toga prelazi u Kolubaru, te u Slovačku u klub Košice, a tu su ga primijetili ljudi iz Čelzija.

Kada je njegov privatni život u pitanju Nemanja ima 35 godina, te je u sretnom braku u kojem je dobio i troje djece. Njegova supruga Aleksandra je po mnogima jedna od najljepših supruga fudbalera, a prije braka su njih dvoje bili u vezi oko godinu dana.

Imali su vjenčanje u Londonu, te su u braku dobili i troje preslatke djece, koja su centar njihovog svijeta. Inače, kada su se tek bili upoznali, Aleksandra je bila maloljetna i imala je samo 17 godina, a to je bilo 2009. godine. Kako oboje kažu, bila je to ljubav na prvi pogled, a Nemanja koristi svaku priliku da svojoj supruzi pokaže koliko je voli i koliko mu je važna. Jedne prilike je čak i izjavio da ponekad čak i zavidi svojoj supruzi i njihovoj djeci na svom strpljenju kojeg imaju uz sve njegove obaveze prema fudbalu, te da su oni ti koji ga čine presretnim čovjekom.

 

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here