Milica Nađ iz Sombora ima samo 15 godina, ali je ovim svojim postupkom pokazala da je prava heroina i da se jako dobro snalazi i u nekim, za mnoge bezizlaznim situacijama. tako je ona, dok je sa mamom išla u školu, uspjela da jednoj baki spasi život. Bila je to baka od 80 godina i bila je na ivici smrti.. Naime, ovoj starici je bilo pozlilo, te joj je Milica davala reanimaciju sve dok nije stigla ekipa Hitne pomoći, a to je staroj ženi i spasilo život. Sreća je bila da je Milica sa mamom u njihovom autu baš prolazila putem na kojem je starici pozlilo, te je Milica odmah istrčala iz auta i krenula da pomaže starici. I Miličina majka je izjavila kako su njih dvije bile na putu ka školi, kada su ugledali staru ženu kako leži na putu.

Milica je bez razmišljanja istrčala da joj pomogne a okupljenim ljudima je rekla kako je ona volonterka Crvenog krsta i zamolila ih je da pozovu Hitnu pomoć. Krenula je da pregleda ženu, te je svo vrijeme bila i na vezi sa operaterom hitne pomoći, te je rekla da je njeno mišljenje da je žena imala srčani udar.

Operativac Hitne joj je objasnio kako se radi reanimacija, te je Milica krenula to da radi sve do dolaska Hitne pomoći. Miličina majak je otkrila kako je njenoj kćerki pomagala i jedna žena koja se tu zatekla, a kada je došla Hitna pomoć, dali su starici adrenalin, te su joj uspostavili puls, a nakon toga su je prevezli u bolnicu. Miličina majka, Jasmina Nađ je rekla kako je bila sigurna da njena kćerka zna šta radi, te da je veoma ponosna na nju, a i saznalo se da je Milica već godinu dana volonter u Crvenom krstu.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here