Jedna od poznatih influenserki iz Južne Floride Aleksa Nikol Kolins koja kako ona kaže od svog posla uspije čak da zaradi i do pedeset hiljada dolara mjesečno. Ona je isprva pohađala fakultet za komunikacije, a kada je bila u drugoj godini tada je shvatila da to nije nikako za nju i da želi da se bavi društvenim mrežama.

Do danas ona je uspjela da sklopi saradnju sa mnogo brendova. Živi na relaciji
Majami- Los Anđeles i naplaćuje deset hiljada dolara po objavi na Instagramu. Mjesečno kako kaže zarađuje oko trideset pet do pedeset hiljada dolara. Na
svom Instagram profilu ima 1,2 miliona pratilaca a njen se sadržaj najviše bazira na fotografije sa putovanja, modne fotografije i mnogi drugi savjeti i trikovi.
Aleksa je isto tako rekla da posao influensera nije baš toliko lagan kao što se čini i kao što to drugi misle, jer za taj posao nije potrebno samo da se fotografiše.

Kako kaže svakog dana radi neprekidno satima kako bi imala dovoljno sadržaja koji će da plasira. Uz sve to cijelo vrijeme mora da bude na telefonu pa čak i kada ne radi on uvijek mora da bude uz nju da uvijek gleda u njega. Pored svega toga, ljudi ne znaju koliko jeputa ona samo radila besplatno da bi došla do ovoga što danas sve ima.

Prvih nekoliko godina je radila skoro pa besplatno sve dok nije stekla veliki broj publike. Za to joj je kaže bilo potrebno oko pet godina. Iako svima koji to gledaju
sa strane djeluje kao da se to sve dogodilo preko noći, za ovakve stvari je potrebno mnogo vremena- kaže ova influenserka.