Veza na emotivnom planu je nešto što svako od nas teži da postigne. Nekome se to desi, nekome ne, dok imamo i onu treću kategoriju ljudi koji su u vezi, ali nisu ni svjesni sa kakvim manipulatorom imaju posla. Najgore u cijeloj ovoj priči je to, što uopšte ništa ne primjetite, pa čak ni kad vam neko ne ukaže na to, vi opet ne vjerujete da se išta loše može desiti. Danas vam donosimo znakove kako to sve da primjetite na vrijeme. Vi ste uvijek krivi: Svi manipulatori uvijek imaju ovu jaku osobinu, da učinite da se vi itekako osjetite krivim. Pokušajte ostati smireni i dajte mu do znanja da ne može s vama kako baš on ili ona hoće.

Oni su žrtve, uvijek? Njihov život je uvijek težak i bolan, toliko toga su propatili u životu, svi apsolutno imaju jednu te istu priču. Oni uvijek koriste ovu priču, kada žele sakriti svoj gorući problem, i da vama na taj način jako kvalitetno odvrate pažnju od stvarnih problema.

Pritiskaju vas! Oni uvijek žele sve brzo da odrade, tako da vi nemate ni miligram šanse da prosudite, je li to zapravo dobra ideja ili ne. Nikad ne donosite neke važne odluke na prečac, ne dajte da vas prevari.

Oni su kao pokvarena ploča! Oni uopšte ne žele da razgovaraju o stvarnim problemima, žive od danas do sutra i nisu nikada spremni na kompromise. Lakše je natjerati zid da progovori, nego da manipulator zapravo promijeni svoje mišljenje. 

Razmislite dobro sa kime ste u vezi. 

Preporuke