Nije tajna da veliki broj estradnjaka, a posebno velika imena koja su godinama u vrhu estrade, zarađuju basnoslovne sume novca na nastupima. Naime, kada pogledate samo vrijednost njihovih velelepnih vila što u Srbiji, što u drugim europskim zemljama, a da ne spominjemo vozne parkove i odjeću koju nose. Iako je pjevanje brojnima od njih donosilo zarade i od nekoliko stotina hiljada eura po sezoni, čini se kako je veliki broj njih ipak znao da to ništa nije dugog vijeka, pa su odlučili da se bace i u druge vode te osnuju vlastite biznise.

To je zapravo odlična ideja, još pogotovo ako to rade u jeku svoje popularnosti, jer im tada još bolje ide obzirom da su već poznati, ili bi barem tako trebalo da bude. Nekima je tako popularnost pomogla, dok su drugi unatoč slavi, propali sa svojim biznisima. Tako su recimo Ceca i Saša Kovačević otvorili svoje muzičke produkcije i studije, gdje i sami sada snimaju svoje pjesme, ali to rade i za kolege. Kovačeviću izgleda sve ide od ruke, pa pored studija drži i restoran. Haris Džinović je jedan od onih koji najviše vjeruje u posao nekretninama pa se tako bavi izdavanjem stanova i kuća, ali je također pokrenuo i biznis sa suprugom.

Marija Šerifović i Milica Todorovič su na tom polju najveće gubitnice, obzirom da su se okušale u ugostiteljstvu i propale. Naime, Marija je zajedno sa majkom otvorila slastičarnu u Beogradu, ali nije išlo, dok je Milica pokušala sa objektom brze hrane, bez uspjeha.

Ipak, šampion u imovini je zasigurno Goran Bregović – ovaj čovjek posjeduje preko 30 kuća i stanova, a nijedan od njih ne vrijedi manje od milion eura.

Preporuke