Trend koji je započeo samom ovom godinom se nažalost rapidno nastavlja , sve je više preminulih osoba sa scene , poznatoh ličnosti , pjevača , glumaca i svih onih ljudi koji su obilježili našu estradu i kinematografiju. Tako smo izgubili brojne muzičare , poput basiste benda Riblja čorba , klavijaturiste Amdeus benda ,Bora Drljača , Džej Ramadanovski i mnogi drugi pjevači , zatim Mustafe Nadarevića , Đorđa Balaševića, a prije nekoliko dana i velike glumice Dare.

Prije nekoliko se dana desio i incident sa Predragom Tozovce koji je hospitaliziran po hitnom postupku , stabilno je bio u bolnici , međutim vijesti su neizvjesne. Cijelo je vrijemsa medijiima komunicirala njegova supruga , jer ipak Tozovac je ikona naše scene narodne muzike i neko ko je ime sam a sebe i legenda jednog vremena. Pedraga Tozovca slušamo i poštujemo već dugih 35 godina, sa njegovim hitovima koji će se slušati i generacijama koje dolaze. On je prije nki destak dana hospitaliziran u Beogradu i nalazi se u jako lošem stanju, trenutno je spojen na kiseoničku potporu, jer ima veliki problem sa plućima.

Njegova supruga Emilija je jako tužna i zabrinuta , plače stalno, a svoje iskustvo je podijelila i sa novinarima. Kaže da se sa Tozovcem čuje svakoga dana. Kako je ona izjavila Tozovac i dalje ima upalu pluća, trenutno se počeo oporavljati i njegova klinička slika ide nabolje, njegovi upalni parametri se popravljaju a pluća polako , ali preuzimaju svoju funkciju. Prema procjenama ljekara on bi čak mogao biti pušten i na kućno liječenje u narednoj sedmici.