Posljednjih dana top tema svih razgovora u višim slojevima društva je istup princa Harry-a i vojvotkinje , njegove supruge Megan Markle. Oni su naime u jednom intervjuu za Oprah Winfrey , ujedno i prvom jedinom kojeg su dali od kao su napustili Ujedinjeno kraljevstvo , rekli mnogo toga što je kompromitovalo kraljicu i sve ostale , potomke. Počevši od rasima , ekspolatacije djece , i tako dalje.

 

 

Naša se princeza takođe oglasila , ona je rekla dda često život u kraljevskoj palači samo izvana djeluje kao bajka,ali da zapravo predsstavlja jedan niz ograničenja i obaveza koje ponekada teško padaju osobi , koja na njih nije navikla i koja nije navikla da joj se nešto nameće i da nešto mora , a Megan je baš takva osoba. Istakla je za Story , Ljubica Karađorđevic ,supruga princa Mihaila Karađorđevića.

 

 

 

Ona je takođe naglasila da ako Megan i Harry nisu bili u stanju i mogućnosti da se sami izore sa ovim teretom , jedini pravi potez je upravo to što su uradili , a to je povačenje iz svega toga i cijelog takvog načina života. Princezin stav je da je kraljevska titula ujedno i obaveza i odgovornost. Ne radi se samo o tome da se morate povinovati obavezama i ograničenjima koje nameće kruna i titula, ona se mora nositi uzdignute glave i sa ponosom.
Ona navodi da joj je bilo jasno kada je upoznala Mihaila da on živi život tako da je sa obje noge čvrsto na zemlji što joj je uveliko olakšalo taj period prilagodbe na neke obaveze i ograničenja koje sa sobom nosi titula princeza i kruna. Neke joj stvari još uvijek teže padau , ali se već navikla. Stoga potpuno razumije vojvotkinju Megan i njen postupak.