Danas nam je, zahvaljujući uvođenju društvenih mreža i interneta, stvarno olakšan pronalazak nekih korisnih savjeta i trikova koji nam mogu olakšati svakodnevni život i obaveze.

Naime, tako možemo skontati kako smo neke stvari čitav život možda radili totalno pogrešno, daleko teže, ili jednostavno za neke stvari nisu ni znali da su izvodive. U ovom današnjem tekstu ćemo vam demonstrirati par zanimljivih trikova za koje možda i niste znali, a koji će vam sigurno olakšati život.

Plastične flaše i WC šolja

Danas nemate nijedno domaćinstvo koje nije barem jednom imalo problem sa začepljenim odvodom WC šolje. Naravno, svi tada kupuju razne hemikalije za čišćenje i pročepljivanje odvoda, a to je možemo slobodno reći – bacanje para. Još ako ste uprkos svemu prinuđeni zvati majstore – to je samo još dodatan trošak.

Kako biste bez isuviše truda i muke riješili ovaj zahtjevni problem treba vam samo jedna najobičnija plastična flaša na kojoj trebate da odrežete dno, potom navucite svoje gumene rukavice i gurajte bocu u šolju kao što je vidljivo na naslovnoj fotografiji, naprijed i nazad, više puta i primjetit ćete da će se odvod pročepiti.

Kako brzo ohladiti piće

Veoma lagan i sasvim jednostavan trik. Potrebno je bocu omotati vlažnom krpom i onda staviti u frižider na 15 minuta i to je to.

Lakše izjlijevanje tečnosti

Ukoliko ste kupili ulje ili mlijeko kojem fali plastični čep na ambalaži, već je zatvoreno folijom. Vi onda vidite da je grlo boce veoma malo jedva toliko široko da viljuškom na foliji napravite par rupica kroz koje će se tečnost izlijevati. Upravo to treba i uraditi.

Izgubili ste početak selotejpa

Dosta se često zna desiti da se izgubi početak selotejpa. Onda samo trebate uzeti kopču ili spajalicu i to staviti na kraj trake nakon upotrebe.

Preporuke