Već smo nekolik puta pisali o tome koliko je važno da vodimo račna o našem zdravlju i da pazimo šta jedemo i kako održavamo računa o našem organizmu.

Naiem, ono što se najviše odražava na naš organizam jesu navike, a kada su u pitnaju zdrastveni problemi, naročtio oni koji su povezani sa kilažom, oni su produkt raznih jutarnjih navika koje imamo, od toga kakav će nam doručak biti zavisi i ostatak našeg dana, a samim tim ukoliko su to loše navike dolazi do raznih poremećaja u anešm organizmu.

Postoje brojna istraživanja na osnovu ravnoteže u našem tijelu, a sve se nekako svodi na to da će ukoliko mi izgubimo ravnotežu, i sami kilogrami da izgube kontrolu.

Prema tim istraživanjima glavni krivac za gubitak ravnoteže jeste preskakanje doručka ili izbjegavanje obilnog obroka u samo jutro.

Veliki broj ljudi strahuje od toga da će ukoliko se najedu oni se brzo udebljati, a to mišljenje je pogrešno.

Na osnovu jednog istraživanja kojer je sprovedono u Tel Avivu je pokazalo da je obiljniji doručak sve što ej potrebno našem tijelu,. Naravno ne bismo trebali preskakati ni ručak ni večeru.

Oni smatraju da je najbolja ravnoteža da jedemo što obilniji doručak, srednji ručak i što laganiju večeru.
Prema ovom istraživanjju pokazalo se  i da gubitak kilograma utiče to koliko smo mi izloženi suncu i sunčevim zrakama jer to smanjuje masne naslage, pa je to jedan od razloga zašto se mi debljamo više zimi nego ljeti.

Ono što isto morate znati jeste da je unos vode jako bitan i samim tim čaša vode ujutro na prazan želudac će pomoći u tome da se naš organizam pokrene i samim tim će popuniti zapreminu našeg želuca i samim tim mi nećemo moći puno jesti.

Ostatak pročitajte OVDJE