Svakog dana slušamo kako pandemija korona virusa svakog dana sve više uzima maha i da se prijavljuju rekordni brojevi zaraženih osoba u svim državama, a isto tako prijavljuje se i veliki broj urmlih osoba koji su izgubile bitku sa ovom pošasti.

Pored toga svjedcoi smo da su razne države u svijetu, ali i u Evropi krenule za uvođenjem raznih mjera kako bi koliko toliko spriječile širenje korona virusa, pa neke države se nalaze u djelimičnom locksdownu, neke u potpunom, u nekim imamo i zatvorene sve djelatnosti osim onih nužnih i tako dalje.

NIšta bolja situacija nije ni u regionu, a svjedoci smo da je u Srbiji najgore.

NI situacija u drugim zemljama regiona nije ništa bolja, a nedavno je donesena odluka da građani koji žive u Bosni i Hercegovini, ali koji iako imaju hrvatski pasoš ne mogu ući u Hrvatsku bez negativniog PCR testa, ali je važno napomenuti da on ne smije biti stariji od 48 sati.

Ova odluka je donesena od strane Hrvatske, a one zemlje koje se nalaze u zelenim područjima mogu nesmetano ući u Hrvatsku, a svi oni koji su iz ostalih zemalja moraju imati negativan test ili da se testiraju pri dolasku u Hrvatsku.

Samo one osobe koje na granicu dođu a nemaju test, a pri tome imaju razlog ulaska u Hrvatsku mogu se testirati na području Hrvatske, ali uz obaveznu izolaciju dok se ne dobije negativan test.

Ova odluka kako saznajemo je donesena 01.decembra i bit će na snazi sve do 15 decembra kada će se razmatrati li ukidanje ili podruženje ove mjere.

Koji je vaš komentar na ovo?