Danas pričamo o raritetima u svijetu, kao i jak orijetkim novčanicama kojima se bave kolekcionari sa svih strana svijeta. To je jako unosan biznis od kojeg se može zaraditi jako puno novca. Imaju neki kolekcionari koji su jako bogati, i koji za odrežene novčiće znaju izdvojiti pravo malo bogatstvo. Baš o tim stvarima pišemo u našem današnjem članku.Zato prvo što trebate uraditi jeste provjeriti vaše ladice i vidjeti da nemate sučajno kakav stari novčić, koji bi možda mogao da vrijedi pravo bogatstvo. U nastavku govorimo o novčanici koja i nije toliko stara, a radi se o kovanici od 2 eura vrijednosti. Svi ste zasigurno nekad vidjeli taj novčić, ali trebate obratiti pažnju na jednu jako bitnu stvar koju ćemo objasniti. 

Naime na njima ima mala greška, ali tek u odreženoj manjoj seriji, a kako to sve izgleda i gdje se uopšte krije ta zakačka pogledaćete u videu koji smo vam spremili u nastavku današnjega članka. Zato ako imate ovu kovanicu od 2 eura, pazite šta ćete da radite sa nje. Inače ove kovanice, puštene su još davne 2004 godine u jak ograničenoj seriji. Tada ih je pušteno jako malo, a vjerovali ili ne njihova današnja vrijednost kod kolekcionara sa malim novčićima dostiže vrijednost od čak 60 do 100 eura. Da li možete vi ovo da vjerujete?

Da li znate popularnu pjevačicu Grejs keli? Eh, davne 2007 godine u njenu čast je također puštena posebna serija novčića od 2 eura. Tiraž ovih novčića bio je tek 20.000 a njihova cijena danas na tržištu vrijedi čak i do 300 eura.

Preporuke