Ovaj mladi Albanac preko noći je postao jedan od najvažnijih ljudi u Crnoj Gori i osoba koja će odlučiti konačnu sudbinu vlasti u ovoj državi, iako je do jučer bio sa jedan od “sitnih riba”. Naime, njega šira javnost i ne poznaje baš toliko dobro, Crnogorci ga najbolje znaju po tome što ga je sam Milo Đukanović nazvao “bitangom” prije nekoliko godina i to ni manje ni više nego u Skupštini Crne Gore.

Dritan Abazović je mladi političar na crnogorskoj sceni koji je inače porijeklom iz Albanije. On je lider građanskog pokreta URA, te do sada nije postizao neku značajniju ulogu u cjelokupnoj političkoj sceni, ali se to promijenilo značajno nakon sinoćnjih parlamentarnih izbora u ovoj državi. Naime, Abazović je sada postao taj koji odlučuje ko će ići u opoziciju a ko u vlast, iz razloga što je vrlo tijesno između Milove koalicije i prosrpskih stranaka, pa sada Abazović treba da odluči sa kime želi u koaliciju. Iako je sa Milom u ne tako dobrim odnosima, poznato je da Albanci i nemaju baš dobar odnos sa Srbijom, a njegova ideologija ipak ide više na stranu Mile Đukanovića. Abazović je jedan od onih koji se zalaže za multikulturalnost i vrlo je jasno istakao kako se on najviše zalaže za ekspertsku vladu, što mnogima baš i ne godi.

On je rekao kako ne želi da sarađuje sa “fašistima i nacionalistima”, ali isto tako je jednom prilikom kazao kako nikada ne bi ušao u koaliciju sa Đukanovićevom strankom. Kome će se na kraju ipak prikloniti Abazović, nije tačno, ali će se u narednom periodu pokazati da li ostaje dosljedan svojim riječima i šta za njega predstavlja bolju opciju. Više o njemu možete pročitati OVDJE

Preporuke