Nakon saznanja o smr*i kraljice Elizabete II, mnogi su se pitali šta će se desiti sa britanskom kraljevskom porodicom, ali već sutradan je princ Čarls proglašen za novoga kralja Velike Britanije, a njegova supruga Kamila Parker je sada kraljica supruga. Tako je nju zapalo da na krunisanju novoga kralja bude uz kralja, svoga supruga, te će na glavi da ima krunu kraljice majke iz 1937. godine. Kamila je inače javnosti prvo postala poznata kao ljubavnica tadašnjeg princa Čarlsa, te mnogi smatraju da je ona razlogom zašto je propao brak između Čarls ai princeze Dajane. tako je nakon svega Kamila postala Čarlsova druga supruga, a sada i kraljica supruga

Kamila nije baš bila omiljena u javnosti zbog te preljubničke afere, jer je poznato da je cijeli svijet obožavao Dajanu. I nakon Dajanine smrti 1997. godine javnost nije mogla da prihvati Kamilu. Ipak, ona i Čarls su se vjenčali 2005. godine, a tada su mnogi službenici u dvoru se izjasnili kako niti malo ne žele da Kamila bude kraljica supruga, Njena želja je tada bila da postane poznata kao  princeza Consort, iako se ova titula nije ranije koristila u historiji Velike Britanije.

U jednom navratu je i kraljica Elizabeta izjavila kako se pomirila sa time da će Kamila jednoga dana da preuzme njenu funkciju, a svi mediji su i pisali o blagoslovu kraljice Elizabete II da se Kamila kruniše kao kraljica supruga, i to čak 2019. godine.

Na obilježavanju 70 godina kraljice na tronu, objavljeno je i kako će Čarls da bude sljedeći kralj nakon Elizabetine smrti. mnogi mediji su tada pisali kako je pokojna Dajana uspoređivala Kamilu sa sa rotvajlerom i da je bila ružna, a Kamila nije jednostavno voljela šminku i modu.

Ostatak možete pročitati OVDJE

 

Advertisement