Od Nove Godine za sve vozače u Srbiji imamo jednu jako važnu i bitnu informaciju. Prometne dozvole neograničene važnosti izdavat će se od danas, na cijelom području u Srbiji. Registarske tablice neće se morati mijenjati nakon isteka devet godina od dana izdavanja, odlučio je ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović. To važi apsolutno za sve strukture stanovništva, koji su napunili 18 godina starosti.Sukladno izmjenama i dopunama Uredbe o registraciji motornih vozila i vozila, koju je potpisao ministar, registarske tablice neće se mijenjati nakon navedenog roka, kao što je dosad bilo propisano i koje bi trebale početi primjenjivati od 01.01.2020. godine. Znači, to bi trebala biti dobra informacija za sve, ali kao i u svemu, tako i ovdje ipak ima jedna mala začkoljica. 

Registarske pločice morat će se mijenjati samo ako postanu neupotrebljive zbog propadanja ili oštećenja, ili ako su uništene na neki drugi način, možda ako ih slučajno izgubite i više ih nikakao ne možete da pronađete. Kao i kada je vozilo registrirano na drugom registrovanom području, izgubljeno, ukradeno ili uništeno.

Bonus vijest:

Ako je automobil registriran u inozemstvu, tzv stranac, u Srbiji NE MOŽE voziti osoba s prebivalištem u Srbiji – međutim, postoje iznimke koje su dolje navedene.

Kazna je od 20.000 do 40.000 dinara, ali dodatni problem je što ste prekršili i Carinski zakon, pa policija ima pravo oduzeti automobil na licu mjesta i obavijestiti carinske službe o cijelom ovom slučaju, koje vas mogu optužiti za neprijavljivanje uvoza, nakon čega je sve tada u njihovim rukama, kao i cijelog suda koji će donijeti konačnu odluku.

 

Preporuke