Kao što svi već znamo , veliki je broj  naših ljudi koji žive i rade u inozemstvu, a tamo su većinom i ugledni članovi društva i radnih zajednica.Današnja vijest u Wasingtonu , prema CCN-u je i udarna vijets , a glavni akter priče je Irena Ivić, vozačica autobsa u Milvokeju , koja je zastavla vozilo kako bi pokušala spasiti jedno dijete staro tek godinu dana od smrzavanja. Kako ona navodi dijete je samo lutalo ulicom po velikoj hladnoći , dok ga Irena Ivić nije ugledala.

Kako je objasnio i naglasio potparol tranzitnog sistema u ovom okrugu, Met Sliker , vozačica autobusa Irena Ivić , vozila se autoputem na nadvožnjaku koja je ugledala dijete , koje je bilo boso i tumaralo je ulicom , sa pelenom i crvenom benkciom , kako samo hoda raskrsnicom. Sistem za prevoz je objavio snimku, na kojoj se jasno vidi da irena IVić zaustavlja vozilo i izlazi iz njega kako bi uzela dijete sa ulice. Na snimku se čuje i kako govori ” o moj Bože ,pa tresem se ” na našem jeziku , jer vjerovatno u trenutku panike su se upalili neki osnovni mehanizmi. Ivić je dijete podigla i unijela u autobus, te nastavila voziti skupa sa bebom.

Putnica koja je bila u autbusu skupa sa irenom , je skinula kaput i ogrnula dijete, jer je tog dana bilo tako hladno da nisu mogle vjerovati da je neko dozvolio da dijete bude samo vani na takvoj temperaturi. Tog dana 22.decembra temperature su bile i više nego niske. Šta se desilo sa ddjetetovim roditeljima i kako je dijete tamo dospjelo , nepoznato je još uvijek.