Današnji čalan će biti malo više vezan za svijet politike te vam donosimo nove vijesti.Preliminarni rezultati jučerašnjih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori pokazuju da je pobijedio Jakov Milatović iz Pokreta za Evropu. On je u drugom kolu ubjedljivo savladao Mila Đukanovića.

Tako je, nakon više od tri decenije vladavine, Đukanović smijenjen sa vlasti te je napokon neko novio dobio priliku da se dokaže svom narodu. On je predstavljao crnogorski narod, dok Milatović vodi srpsku struju u zemlji. Jakov je rođen 1986. godine u Podgorici. Tu je završio osnovnu i srednju školu, a potom upisao Ekonomski fakultet. Diplomirao je sa prosječnom ocjenom deset i proglašen je učenikom generacije.

Dobio je stipendije američke i austrijske vlade za pohađanje univerziteta u Ilinoisu, odnosno Univerziteta u Beču. Kasnije je dobio stipendiju EU za pohađanje Univerziteta u Rimu. Pored osnovnih studija, završio je i master studije ekonomije na Oksfordu uz stipendiju britanske vlade. Od tada je zaposlen u NLB banci i Deutsche banci, a usavršavao se na Londonskoj školi ekonomije, Univerzitetu u Pekingu i drugim institucijama.

Jakov Milatović je crnogorski političar koji se smatra jednim od rijetkih političara bez mrlje u karijeri. Oženjen je Milenom i imaju troje dece. Jakovljeva supruga je njegova najveća podrška i veoma je zadovoljna njegovom nedavnom pobjedom. Obično je veoma nasmijana i sretna kad god se pojavi u javnosti. Njegov narod ističe kako im to puno znači jer smatraju da će biti spodoban voditi i državu jednako dobro kao što održava svoj brak i porodicu. Jučer je on svom narodu obećao bolju budućnost.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here