Novak Đoković na teniskom turniru Wimbledon prošao je prve kvalifikacije i otkrio je auditorijumu zbog čega jede travu nakon svake pobjede u finalu.

Srpski teniser Novak Đoković nakon svake pobjede koju postigne u finalu Wimbledona, počne jesti travu sa tog terena. To je mnogima čudno, ali ipak postoji jedan razlog koji zaista topi srca. Doduše, možda i nije toliko dobar razlog da se jede trava sa terena, ali ipak nosi posebno značenje.

31-godišnji srpski teniser Novak Đoković objasnio je da je to što travu jede nakon svake pobjede na Wimbledonu, vezano za obećanje koje je dao sebi u djetinjstvu.

Novak je u detalje opisao zašto slijedi tako čudnu tradiciju nakon svake pobjede.

-Odgovorit ću prvo na drugo pitanje, zato što volim ukus trave na Wimbledonu, rekao je Đoković i dodao: To znači da sam u finalu i da sam pobijedio! Maštao sam kao dječak o Wimbledonu, bio mi je to veliki san. Rekao sam samom sebi: ukoliko pobijediš, moraš sa tog terena pojesti travu.

Pobjedio sam 3 puta na ovom turniru i ispunio dato obećanje. Meni je trava sa Wimbledona kao slatkiš, ukusna je i taj čin moju pobjedu predstavlja, rekao je on.

-Ali, biti dijelom Wimbledona svake godine je posebno zato što je ovaj turnir zaista, zaista unikatan, zaključio je on.

I mada nam se čini poprilično dirljivim razlog zbog kojeg je odlučio da svaki put pojede travu sa terena, ipak se njegovi fanovi slažu da je to i dalje poprilično bizarna tradicija. Da li biste vi uradili tako nešto?

Preporuke
Loading..