Novak Đoković je jednim jako nepromišljenim potezom mora se priznati napravio glupost godine. Organizovao je teniski turnir Adria tour, i ideja je bila da se cijeli bijeli cirkus prošeta cijelim balkanom. Odlično je krenulo zezancija i dobar tenis je odrađen u Beogradu, došao je do samog kraja i u Zadru, kada je javljeno da Grigor Dimitrov ima covid 19. Sve je stalo, a onda je sve krenulo nizbrdo.

Jedan član Novakovog tima je bio pozitivan na koronu, kao i Viktor Troicki, Goran Ivanišević, a Novak Đoković je otišao za Beograd gdje je zajedno sa suprugom Jelenom uradio test na koronu, koji je pokazao pozitivnu vrijednost. Svi kao da su čekali nešto takvo, i Novak se našao na svim svjetskim naslovnicama. Međutim, i loša reklama je dobra reklama, zar ne? 

Krenuli su prvo engleski novinari, koji su ga prozvali Idiotom 2020 godine. Da li su u pravu? Poslije svega dobroga što je uradio, sada samo drvlje i kamenje po njemu. Francuski nivinari su se također zapitali da li on sve ovo plaća, jer ne vjerujemo da je ATP odobrio nešto ovakvo, jer je učestvovalo jako puno poznatih top tenisera iz samog svjetskog vrha? Francuski L’ekip ga je prozvao Đokovid 19. “Svi su se odmah testirali u Zadru osim Novakove porodice. Šta, jesu li oni neka posebna vrsta?”, bili su samo neki od vrelih novinarskih naslova u zadnja 2 dana. Izbačeni su čak i Novakovi snimci iz noćnih klubova i splavova gdje je plesao sa Dimitrovim i Zverevim. Koja su vaša mišljenja po pitanju svega ovoga? 

Preporuke