Krajem 1980-ih i početkom 1990-ih, Mirjana Joković bila je veoma tražena glumica domaćih reditelja. Njena harizma i talenat doneli su joj brojne zapažene uloge u serijama i filmovima, kao što su “Zaboravljeni”, “Stršljen”, “Mala”, “Burad baruta” i “Podzemlje”.

Upisala je Akademiju dramskih umetnosti sa 16 godina, studirajući kod renomiranih instruktora kao što su Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić, Srđan Todorović, Darko Tomović, Vesna Trivalić, Slobodan Ninković i Dragan Petrović.Put ju je odveo u Los Anđeles 1993. godine, gde je ostala od tada. Često se vraća u grad svoje mladosti da posjeti porodicu i prijatelje.

‒ Često dolazim, nikada se nisam „otkinula“ od Beograda i Srbije. To mi je bilo jako važno jer ja nisam otišla iz Beograda zato što ga nisam volela. Stalno pričam i dosadna sam više, ali meni se stvarno slučajno desilo da sam ostala negde drugde. Tamo mi se dopalo i stvorila sam sebi dva doma ‒ otkrila je u jednom od retkih intervjua koje je dala, a poznata je po tome što o privatnom životu nikada ne govori, pa se nigde ne mogu pronaći odgovori na pitanja da li je udata i ima li decu.

Imala je dugu i uspješnu karijeru glumice u Americi, nastupajući u mnogim pozorištima, uključujući Broadway. Takođe radi kao profesor na Kalifornijskom koledžu umjetnosti.‒ Nekad kad sam tamo, na kraju predstave pomislim: „Uh, kako bih volela da su ovo videli ljudi u Beogradu“. Nijednog trenutka nisam zaboravila odakle sam, niti imam neku zabunu tipa da želim da budem neko drugi ‒ izjavila je jednom prilikom.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here