Prema nekim službenim informacijama koje se odnose na izdavanje viza za dolazak i boravak u Njemačkoj, prema pravilniku o zapadnom Balkanu odobrenje Savezne agencije rada Njemačke povučeno je na neko vrijeme, a taj postupak odobravanja viza ljudima iz ovih regija zasad je obustavljen, na žalost svih onih koji su aplicirali, a Visa odjel s vremena na vrijeme raditi na aktiviranju svih novih zahtjeva za vizu i obradit će ih u određeno vrijeme, ali to se više neće svakodnevno odvijati kao prije.Svi oni koji su svoje vize predali do kraja ove godine bit će u skupini onih čije će se prijave obrađivati ​​do početka februara mjeseca, dok će sve prijave koje započnu predaju s Novom godinom biti podvrgnute novom postupku koji se neće provoditi svakodnevno. za određena razdoblja, tako da se opet mora čekati.

Otprilike sredinom godine, mnogi su mediji podijelili informacije da bi novi zakon koji izjednačava građane zapadnog Balkana s građanima EU-a kada je riječ o zahtjevima za posao i vizama trebao stupiti na snagu, ali pokazalo se da su to bile dezinformacije. pa je i njemačka vlada izdala posebnu obavijest.„Molimo obavijestite sve o roku za izdavanje radnih dozvola i na službenoj web stranici njemačke ambasade. Posjetite našu web stranicu i obratite se našoj službi za pomoć kako biste dobili sve odgovore na vaša pitanja i bilo kakva pitanja  i nedoumice o tim i povezanim temama i nejasnoćama. “

Ovo je samo pokazatelj da će zemlje EU ipak pooštriti neka pravila kada je u pitanju izdavanje viza za građane Balkana, a ovo je samo prvi korak.

Preporuke