Svojevremeno je jedan od najomiljenijih i najpopularnijih pjevača zabavne muzike na području Jugoslavije bio Krunoslav Kićo Slabinac, koji je napustio ovaj svijet prije dvije godine, a njegovi prijatelji i kolege ga se i danas sjećaju sa velikom ljubavi i sjetom. Za njega se uvijek govorilo da nije imao dlake na jeziku i da je bio buntovnik, te da je uvijek jasno i glasno iznosio svoja mišljenja i stavove. Svoj posao je obožavao i nije ga shvatao kao posao, već kao poziv, te je pjevao i svirao sve do posljednjeg dana svoga života. Kada je prije nekih dvije godine završio u bolnici jer mu je bole*t koju je imao zahvatila krvne sudove, operisan je i tada su mu napravljena tri bajpasa, ali je nakon toga došlo do komplikacija jer mu rana na grudima nije nikako zarastala. U bolnici je bio tri mjeseca, i mada su se svi nadali da će mu biti bolje, to se nažalost nije desilo.

Za njega se zna da je njegov najveći hit, evergreen bila pjesma ”Zbog jedne divne, crne žene”, koja je i danas veoma popularna i veoma slušana u cijeloj našoj regiji, a manje je poznato da ju je Kićo posvetio jednoj ženi iz svoga života, svojoj velikoj ljubavi, a radi se o bivšoj ljubavnici Miroslava Ilića,  Mirjani Antonović koju je Kićo upoznao dok je bio na turneji po Americi.

To je za njega bila ljubav na prvi pogled koja mu, na njegovu žalost nije bila adekvatno uzvraćena,a  i sam kićo je ejdne prilike govorio o njihovom susretu , te je priznao kako se u Mirjanu bio zaljubio još kao mlad momak. I kada se na kraju vraćao kući iz New Yorka, bio je veoma tužan, te je u avionu na kraju nastala pjesma koju danas znaju mnoge generacije.. Na kraju je pjesma ubrzano snimljena u Zagrebu, a Kićo je smatrao da je bila tako popularna jer je bila iskrena i bila je napisana u jednom dahu.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here