Iako se sušilo za kosu obično povezuje s kozmetičkom industrijom, ne bi trebalo biti ograničeno samo na svrhe oblikovanja kose.Neizostavan predmet koji se nalazi u gotovo svakom domaćinstvu je kompaktni kućni aparat koji služi višestrukim namjenama, od sređivanja životnih prostora do pomaganja u kulinarskim poduhvatima.Osim njegove primarne funkcije sušenja kose, postoje brojni korisni načini korištenja sušila za kosu. Evo četiri izuzetna načina da maksimalno iskoristite svoj fen za kosu.

Za postizanje potpuno ravnomjernog sloja glazure na torti, preporučljivo je koristiti sušilo za kosu umjesto pribora poput žlice ili lopatice. To se može uraditi nanošenjem glazure na tortu dok duvate hladnim vazduhom, a zatim prebacivanjem na topli vazduh za sjajni finiš.Prašina se može naći u svakom kutku i pukotini, što nam otežava čišćenje. Može se nakupiti i na predmetima kao što su knjige i abažuri, koji se ne mogu očistiti vodom. U takvim situacijama korištenje fena za otpuhivanje prašine može biti brzo i efikasno rješenje. Uz to, uklanjanje tragova voštanih boja također može biti izazov, ali postoje različite metode kao što je korištenje otapala ili njihovo brušenje.

Uobičajena je pojava da se djeca uključe u igrive aktivnosti, ali može doći do problema kada stvaraju nered kao što je farbanje zidova. Međutim, uz prisustvo fena za kosu, nema potrebe za panikom ili uznemiravanjem. Uz fen potrebno je imati i spužvu koja je natopljena malom količinom rastvora za čišćenje. Početni korak je da vrući zrak fena usmjerite prema mjestu koje je zamrljano i da ga postavite što bliže. Kada boja počne da se teči, može se obrisati vlažnom sunđerom i zadatak je završen.

Korištenje sušila za kosu je korisna metoda za uklanjanje naljepnice sa tegle ili boce ako je želite sačuvati za buduću upotrebu. Jednostavno nanesite toplinu iz fena na najvišoj temperaturi da otopite ljepilo i uklonite naljepnicu. Ova metoda se također može koristiti za uklanjanje etikete sa tegle ili boce bez potrebe za struganjem ili ribanjem.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here