Mnogi ljudi koji poseduju čak i malu količinu zemlje odlučuju da je obrađuju tokom ove krize, što je veoma mudra odluka pogotovo sada kada su cene skočile toliko da se mnogima vrtoglava kada ih vide. Poljoprivrednici koji vekovima žive od zemlje i njenih plodova to i dalje uspevaju, a jedan od njih je Dragan Jobvanović, koji živi u malom srpskom selu Zagorica kod Topole. Na 30 jutara zemlje zasadio je jagode koje se već pojavljuju na rafovima pijace i već ima stalne mušterije. Međutim, cena paprike je toliko visoka da čak i oni koji si to mogu priuštiti dvaput razmišljaju da je kupe na komad ili na kilogram.

Dragan je nedavno zasadio voće u svojim plastenicima i biće potrebno još nekoliko dana da počne sa berbom. On je medijima rekao da je proizvodnja jagoda u plastenicima zahtevan posao, ali da omogućava proizvodnju jagoda koje inače nisu dostupne na tržištu. Zasadio je sortu jagoda Claire, koja je i najslađa i prva koja se bere za samo nekih desetak dana.

Dragan u svojim plastenicima uzgaja jagode i prodaje ih kupcima. Ima preko 3000 plastenika i 5000 vani. Sa svake kuće ubere po 800 grama voća i čeka da sazri kako bi mogao da ih proda.

Dragan svoje jagode prodaje po veoma povoljnim cenama, a kupci su mu uvek zadovoljni. Ponekad se našali da dobijaju super, ali njegovi kupci znaju da su jagode najkvalitetnije. Ponekad ih sami biraju i ostavljaju novac u znak zahvalnosti. Mnogi su prokomentarisali da se kvalitet još uvek ceni i da upravo zbog toga Dragan ima uspešan posao.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here